Rood-wit-blauw en oranje boven! Met deze eye-catcher serveer je een mooi en gezond tussendoortje of dessert tijdens Koningsdag. Veel heb je niet nodig! Wil je je echt uitleven dan kan er nog een scheutje (alcoholvrije) champagne bij.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1 sinaasappel
- 100 gram frambozen (of ander rood fruit)
- 2 theelepels kristalsuiker
- 50 gram blauwe bessen (of andere bessen die een blauwe kleur hebben)
- 100 gram Skyr
Benodigdheden
- steelpannetje
- 2 (plastic) champagneglazen of andere hoge glazen
- citruspers
- mes
- snijplank
- spatel
- lepel
- 2 lange lepels
Bereidingswijze
- Haal 2 partjes uit de sinaasappel en bewaar dit als garnering.
- Pers de rest van de sinaasappel uit.
- Breng in een steelpan de frambozen, het sap van de sinaasappel en 2 theelepels kristalsuiker aan de kook. Laat 2 minuten koken.
- Neem de pan van het vuur en laat het in 15 minuten afkoelen tot het mengsel wat afgekoeld is.
- Verdeel de blauwe bessen over 2 mooie (eventueel plastic champagne) glazen.
- Roer de Skyr goed door en verdeel het over de glazen.
- Schep de lauwwarme frambozen erover.
- Maak het geheel af met een klein partje sinaasappel bovenop en serveer het met een lange lepel.
Fijne Koningsdag!
Voedingswaarden (per portie zonder champagne):
Energie: 75 kcal
Vet: 0,3 gram
Waarvan verzadigd vet: 0,1 gram
Koolhydraten: 10 gram
Vezels: 1,9 gram
Eiwitten: 6,5 gram
Zout: 0 gram
Dit recept is: calorie-arm, vegetarisch, glutenvrij en eiwitrijk.