Dit jaar is Koningsdag veranderd in Woningsdag. Een ander soort feestdag dan we ons allemaal hebben voorgesteld. Helaas een dag zonder de festiviteiten buiten de deur. Maar je kunt er thuis alsnog een feestje van maken door een oranje gerecht op tafel te zetten. Het is een simpel, maar lekker recept. Je hoeft er geen keukenprins(es) voor te zijn. Geniet van deze dag en het zonnetje!
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 150 gram rode linzen
- 1 groentebouillonblokje (glutenvrij, natriumarm)
- 1 romatomaat
- 1 winterpeen
- ½ stengel bleekselderij
- 1 oranje paprika
- 1 rode ui
- tijm (vers)
- 1 stukje gember
- 1 teentje knoflook
- laurierblad
- 1 el olijfolie
- 500 ml water
Benodigdheden
- soeppan met deksel
- snijplank
- mes
- pollepel
- soeplepel
- staafmixer of blender
Bereidingswijze
- Maak de groenten schoon en snijd de tomaat, winterpeen, bleekselderij, paprika en ui in kleine stukjes.
- Pel de knoflook en snijd deze fijn. Pluk de blaadjes van de takjes tijm. Schil de gember en snijd deze fijn.
- Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de ui en knoflook hierin.
- Voeg de winterpeen, bleekselderij, paprika, gember en laurier toe. Roer goed door en laat 3 minuten op hoog vuur staan.
- Voeg vervolgens de tomaat en tijm toe. Roer dit goed door en bak dit 2 minuten mee.
- Voeg de rode linzen, groentebouillonblokje en het water toe. Roer dit door en breng dit aan de kook. Laat de soep afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
- Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer.
Tips:
* Voeg eventueel na stap 5 een scheutje kokosmelk toe aan de soep.
* Garneer de soep met wat fijngesneden koriander of peterselie.
* Heb je wat over? Dan kun je dit de volgende dag ook als lunch eten.
Voedingswaarde (per portie):
Energie 207,8 kcal
Vet 6,4 gram
Waarvan verzadigd: 1,0 gram
Koolhydraten: 23,7 gram
Vezels: 9,9 gram
Eiwitten: 8,9 gram
Zout: 0,3 gram