Voorgerecht – soep

 

Waterkerssoep met gerookte amandelen

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 gram aardappel
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram waterkers
  • 500 ml groentebouillon
  • 50 gram rookamandelen

 

 

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
  2. Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en aardappel gedurende 4 minuten.
  3. Houd een klein handje waterkers over en doe de rest in de pan.
  4. Voeg de bouillon toe als de waterkers is geslonken en laat de soep 10 minuten koken.
  5. Pureer de soep daarna met een staafmixer glad.
  6. Hak de amandelen grof.
  7. Verdeel de soep over de kommen en serveer met een plukje waterkers en wat amandelen.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 183 kcal

Vet: 12,1 gram (waarvan 1,2 gram verzadigd)

Koolhydraten: 12,0 gram

Vezels: 3,8 gram

Eiwit: 4,8 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatbeperkt, vegetarisch, veganistisch

Klik hier voor het vorige kerstrecept.