Waterkerssoep met gerookte amandelen
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 gram aardappel
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram waterkers
- 500 ml groentebouillon
- 50 gram rookamandelen
Bereidingswijze
- Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
- Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en aardappel gedurende 4 minuten.
- Houd een klein handje waterkers over en doe de rest in de pan.
- Voeg de bouillon toe als de waterkers is geslonken en laat de soep 10 minuten koken.
- Pureer de soep daarna met een staafmixer glad.
- Hak de amandelen grof.
- Verdeel de soep over de kommen en serveer met een plukje waterkers en wat amandelen.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 183 kcal
Vet: 12,1 gram (waarvan 1,2 gram verzadigd)
Koolhydraten: 12,0 gram
Vezels: 3,8 gram
Eiwit: 4,8 gram
Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatbeperkt, vegetarisch, veganistisch
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
