Gerookte eendenborst met pruimen en pecannoten
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 300 gram gerookte eendenborstfilet, in dunne plakjes
- 2 pruimen
- 75 gram veldsla
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- 4 eetlepels pecannoten
Bereidingswijze
Snijd de eendenborst in dunne plakjes en snijd de pruimen in partjes.
Verdeel de veldsla over 4 borden.
Klop een dressing van de olie, azijn en honing.
Leg de eendenborst mooi naast de sla en verdeel de partjes pruim en pecannoten over de sla.
Schenk de dressing erover.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 431 kcal
Vet: 35,9 gram (waarvan 7,7 gram verzadigd)
Koolhydraten: 12,3 gram
Vezels: 3,6 gram
Eiwit: 15,9 gram
Dit recept is: calorierijk, glutenvrij, koolhydraatbeperkt
