Voorgerecht – vlees/gevogelte

 

Gerookte eendenborst met pruimen en pecannoten

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 gram gerookte eendenborstfilet, in dunne plakjes
  • 2 pruimen
  • 75 gram veldsla
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels pecannoten

 

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de eendenborst in dunne plakjes en snijd de pruimen in partjes.

  2. Verdeel de veldsla over 4 borden.

  3. Klop een dressing van de olie, azijn en honing.

  4. Leg de eendenborst mooi naast de sla en verdeel de partjes pruim en pecannoten over de sla.

  5. Schenk de dressing erover.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 431 kcal

Vet: 35,9 gram (waarvan 7,7 gram verzadigd)

Koolhydraten: 12,3 gram

Vezels: 3,6 gram

Eiwit: 15,9 gram

 

Dit recept is: calorierijk, glutenvrij, koolhydraatbeperkt