Voorgerecht – vegetarisch

 

Burrata met gegrilde groenten en zelfgemaakte pesto

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 el pijnboompitten
  • 40 gram verse basilicum
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ teen knoflook
  • een snufje zout
  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 4 trostomaatjes
  • olijfolie
  • 4 bollen burrata kaas

 

 

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en haal de basilicumblaadjes van de takjes. Houd een paar blaadjes over voor de garnering.
  2. Maak met een staafmixer pesto van de kaas, pijnboompitten, knoflook, basilicum, zout en olie.
  3. Snijd de courgette en aubergine in plakken van 0,5-1 cm en halveer de tomaten.
  4. Bestrijk de groenten met olie en verhit de grillpan. Gril de groenten in delen in ca. 5 minuten gaar (keer regelmatig).
  5. Verdeel de groenten over 4 borden en leg hier de burrata op.
  6. Serveer met de zelfgemaakte pesto. Garneer met wat basilicumblaadjes.

Let op: dit is een vrij machtig voorgerecht, als je meerdere gangen gaat eten kun je de ingrediënten eventueel ook halveren.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 524 kcal

Vet: 43,3 gram (waarvan 17,1 gram verzadigd)

Koolhydraten: 6,9 gram

Vezels: 2,8 gram

Eiwit: 25,2 gram

 

Dit recept is: calorierijk, glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch

 

Klik hier voor het volgende kerstrecept.