Burrata met gegrilde groenten en zelfgemaakte pesto
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 el pijnboompitten
- 40 gram verse basilicum
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
- ½ teen knoflook
- een snufje zout
- 75 ml extra vierge olijfolie
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 4 trostomaatjes
- olijfolie
- 4 bollen burrata kaas
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en haal de basilicumblaadjes van de takjes. Houd een paar blaadjes over voor de garnering.
- Maak met een staafmixer pesto van de kaas, pijnboompitten, knoflook, basilicum, zout en olie.
- Snijd de courgette en aubergine in plakken van 0,5-1 cm en halveer de tomaten.
- Bestrijk de groenten met olie en verhit de grillpan. Gril de groenten in delen in ca. 5 minuten gaar (keer regelmatig).
- Verdeel de groenten over 4 borden en leg hier de burrata op.
- Serveer met de zelfgemaakte pesto. Garneer met wat basilicumblaadjes.
Let op: dit is een vrij machtig voorgerecht, als je meerdere gangen gaat eten kun je de ingrediënten eventueel ook halveren.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 524 kcal
Vet: 43,3 gram (waarvan 17,1 gram verzadigd)
Koolhydraten: 6,9 gram
Vezels: 2,8 gram
Eiwit: 25,2 gram
Dit recept is: calorierijk, glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch
Klik hier voor het volgende kerstrecept.
