Het is lente!

 

De lente is alweer ruim een week geleden begonnen. Het wordt lekkerder weer buiten, we kunnen weer gaan wandelen en fietsen (momenteel wel met veilige afstand!) en ook het eten verandert. De winterkost laten we achter ons en de voorjaarsgerechten komen op tafel. In het voorjaar zijn er volop verse groenten verkrijgbaar die direct vanaf het land in de supermarkt terecht komen. Denk hierbij aan asperges, bospeen, koolrabi, bosui, witlof, spinazie, rabarber, raapstelen en postelein. Omdat deze groenten direct vanaf het land komen, is de smaak veel rijker dan wanneer ze geïmporteerd worden vanuit het buitenland. Ook zijn ze daarom goedkoper, omdat het transportkosten scheelt. Goed voor het milieu dus!

Hieronder een tweetal recepten met deze heerlijke lente groenten.

 

Recept 1: Aspergetortilla

Ingrediënten

  • 3 vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 gram asperges (groen of wit)
  • 6 eieren
  • verse bieslook
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijdt deze in plakjes.
  2. Snipper de ui en de knoflook en bak de aardappel samen met de ui en knoflook circa 10 minuten.
  3. Snijd de asperges in kleine stukjes en voeg deze toe aan de aardappel en bak ze nog circa 5 minuten mee.
  4. Klop in een aparte kom de eieren met bieslook en verdeel dit over het aardappel-asperge mengsel.
  5. Laat het geheel circa 20 minuten op laag vuur garen.
  6. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

 

 

Recept 2: Spinaziesalade

Ingrediënten

  • 400 gram verse spinazie
  • 2 sinaasappels
  • 50 gram walnoten
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 el honing
  • 1 el mosterd
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

  1. Was de spinazie en doe dit in een kom.
  2. Snijdt de sinaasappel in kleine partjes en voeg dit toe aan de salade.
  3. Rooster de noten en voeg deze toe aan de salade.
  4. Snijdt de kaas in kleine stukjes en voeg toe aan de salade.
  5. Meng het overgebleven sap van de sinaasappel met de honing, mosterd, olie en peper en zout.
  6. Verdeel dit over de salade. Eet smakelijk!