Vegetarische

spinazietaart

Een heerlijk recept dat altijd heel snel is gemaakt en altijd een succes is. Het recept kan makkelijk worden aangepast bij de benodigdheden die in huis zijn. De taart is te maken met en zonder korst, allebei heerlijk! Zonder korst is deze spinazietaart ook nog eens heel geschikt als koolhydraatarme maaltijd.
Variatietip: Voeg eens wat extra gerookte kip of tonijn toe!

 

Voor 5 personen

Ingrediënten:

De korst:

  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 ml kookwater
  • 60 ml olie
  • 60 ml melk

De vulling:

  • 500 gram spinazie
  • 1 ui, fijngesneden
  • Olijfolie
  • 250 gram champignon, gesneden
  • 150 ml halfvolle yoghurt
  • 3 eieren
  • 100 gram roomkaas
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 gram geraspt kaas

 

Benodigheden:

  • Ovenschaal (ingevet)

 

Bereidingswijze:

De korst:

1. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en kneed het geheel tot een elastisch deeg. 2. Verdeel het deeg over de bodem en de zijkanten van de ovenschaal.

De vulling:

1. Verhit de oven voor op 180 graden Celsius. 2. Kook de spinazie met aanhangend water voor 5-7 min. 3. Giet het meeste vocht af en snijd de spinazie in grove stukjes. 3. Braad de ui in de olijfolie goudbruin. 4. Klop de eieren, yoghurt, roomkaas, zout en peper los. 4. Haal de pan met de gebraden ui van het vuur en roer eerst de bloem en daarna het eiermengsel, de spinazie, de champignons en de kaas er door. 5. Giet het mengsel in de ovenschaal (eventueel met korst). 6. Bak 30-40 minuten op 180 graden Celsius. Ook lekker met wat stukjes bruin stokbrood!

 

Voedingswaarden:

Per persoon, zonder korst:

energie: 379,8 kcal
vet: 27 gram
(verzadigd vet: 16 gram)
koolhydraten: 8,8 gram
vezels: 4,1 gram
eiwitten: 12,9 gram

Per persoon, met korst:

energie: 673,5 kcal
vet: 43,4 gram
(verzadigd vet: 18,3 gram)
koolhydraten: 40,5 gram
vezels: 5,1 gram
eiwitten: 27 gram