Heerlijk stoofpotje

Ingrediënten (4 personen):

 

  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 verse rode peper
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 100 gram feta
  • 4 scharreleieren
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden of oregano (gedroogd)

 

Benodigdheden:

 

  • hapjespan

 

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de verpakking.
2. Begin vervolgens met het snijden van de groenten. Snipper de uien. Maak vervolgens de paprika’s en de courgette schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Rol de rode peper een aantal keer tussen je handen en snijd doormiddel. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in fijne reepjes.
3. Verhit ondertussen de 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de uien op hoog vuur bruin. Voeg vervolgens de paprika’s en courgette toe en bak deze 3 minuten mee.
4. Voeg vervolgens de kruiden zoals paprikapoeder, chilipoeder en italiaanse kruiden toe. Laat deze even kort meebakken met de groenten zodat de smaken goed vrij komen.
5. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en laat het gerecht 10 minuten op laag vuur stomen met de deksel op de pan.
6. Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de feta in blokjes, voeg deze toe aan het stoofpotje. Schep dit goed door elkaar en maak vervolgens met de bolle kant van een eetlepel 4 kuiltjes. Breek in ieder kuiltje een ei, doe vervolgens de deksel op de pan en laat minimaal 5 minuten garen totdat het ei naar wens gestold is.

 

Voedingswaarden groentestoof per persoon (incl. rijst):
energie: 549 kcal
vet: 17 gram
waarvan verzadigd: 5,5 gram
eiwit: 21 gram
koolhydraten: 72,5 gram
vezels: 8 gram

 

Variatietip!
Ook lekker met couscous of maak het gerecht koolhydraatarm en vervang de rijst door bloemkoolrijst of serveer het gerecht met een groene salade.