Zomers dessert

met aardbeien

Voor de laatste paar mooie nazomeravonden in september is dit een perfect dessert. Lekker fris en een leuke afsluiter voor bijvoorbeeld de laatste barbecue van het jaar. Eet smakelijk!

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram aardbeien
  • 400 ml volle Griekse yoghurt
  • 10 basilicum blaadjes + 4 kleine losse blaadjes
  • 4 el balsamico stroop

 

Benodigdheden:

  • 4 grote wijnglazen of 4 schaaltjes

 

Bereidingswijze:

1. Snijdt de basilicum fijn en vermeng de aardbeien met de basilicum en balsamico. 2. Vul 4 schaaltjes met een klein beetje gemarineerde aardbeien. 3. Schep een flinke eetlepel yoghurt over de aardbeien. 4. Herhaal de laatste 2 stappen zodat er in totaal 4 laagjes ontstaan: 2 laagjes yoghurt en 2 laagjes aardbeien. 5. Garneer met een klein blaadje basilicum en eventueel een schijfje sinaasappel of limoen.

 

Voedingswaarden:

Per persoon:

energie: 190 kcal
vet: 10,0 gram
(verzadigd vet: 6,5 gram)
koolhydraten: 17,6 gram
vezels: 1,2 gram
eiwitten: 5,5 gram