Voor de laatste paar mooie nazomeravonden in september is dit een perfect dessert. Lekker fris en een leuke afsluiter voor bijvoorbeeld de laatste barbecue van het jaar. Eet smakelijk!
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 400 gram aardbeien
- 400 ml volle Griekse yoghurt
- 10 basilicum blaadjes + 4 kleine losse blaadjes
- 4 el balsamico stroop
Benodigdheden:
- 4 grote wijnglazen of 4 schaaltjes
Bereidingswijze:
1. Snijdt de basilicum fijn en vermeng de aardbeien met de basilicum en balsamico. 2. Vul 4 schaaltjes met een klein beetje gemarineerde aardbeien. 3. Schep een flinke eetlepel yoghurt over de aardbeien. 4. Herhaal de laatste 2 stappen zodat er in totaal 4 laagjes ontstaan: 2 laagjes yoghurt en 2 laagjes aardbeien. 5. Garneer met een klein blaadje basilicum en eventueel een schijfje sinaasappel of limoen.
Voedingswaarden:
Per persoon:
energie: 190 kcal
vet: 10,0 gram
(verzadigd vet: 6,5 gram)
koolhydraten: 17,6 gram
vezels: 1,2 gram
eiwitten: 5,5 gram