Nagerecht met perzik

 

Een zomers nagerecht wat je zelfs in de herfst- en wintermaanden kunt serveren! In combinatie met de Griekse yoghurt en kokos vormt dit de basis voor een heerlijk tropisch nagerecht.

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 verse perziken of 4 halve perziken uit blik
  • 400 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 40 gram kokosrasp
  • 25 g amandelschaafsel
  • 1 takje verse munt
  • honing

 

Benodigdheden

  • grill/grillplaat/grillpan (indien aanwezig)
  • koekenpan
  • mes
  • snijplank
  • eetlepel

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill of de koekenpan.
  2. Snijd de perziken door en ontdoe deze van de pit.
  3. Leg ze vervolgens met de snijkant naar onder op de grillplaat/in de pan. Verwarm deze 10 minuten. Draai ze halverwege een kwartslag voor een leuk grill effect.
  4. Verwarm ondertussen een andere koekenpan en rooster daarin kort het amandelschaafsel en de kokosrasp. Zet het fornuis uit zodra de amandelen en de kokos beginnen te verkleuren.
  5. Pluk de munt blaadjes.
  6. Schep twee eetlepels Griekse yoghurt in het midden van een bord. Serveer de halve perzik ernaast. Strooi de geraspte kokos en het amandelschaafsel eroverheen en sprenkel wat honing over het geheel. Maak het af met twee blaadjes munt en steek deze in de yoghurt. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per portie)

Energie: 301 kcal
Vet: 18,8 gram
Verzadigd vet: 9,3 gram
Koolhydraten: 21,9 gram
Vezels: 3,3 gram
Eiwitten: 8,3 gram
Zout: 0,1 gram