Happy World Food Day

 

Er zijn op de wereld veel mensen die te weinig voedsel hebben. Daarom heeft de FAO (voedselorganisatie van de Verenigde Naties) in 1979 de wereldvoedseldag in het leven geroepen. Sindsdien is het ieder jaar op 16 oktober wereldvoedseldag.

 

Het doel van deze dag is aandacht vragen voor voedselzekerheid. Ieder mens op de wereld zou voldoende te eten moeten hebben. Dit is echter niet het geval. Volgens het World Food Programme hebben 795 miljoen mensen onvoldoende te eten. Gek genoeg hebben ruim 2 keer zoveel mensen overgewicht. Dit moet anders kunnen!

 

Zo ook volgens de cijfers van stichting werelddelen, gebaseerd op cijfers van het FAO. Deze laten zien dat er voldoende voeding beschikbaar is om iedereen te eten te geven. Dit hangt echter wel van een paar factoren/onderwerpen af. Ieder jaar komt er een nieuw onderwerp aan bod. Dit jaar wordt gekeken naar de kansen die technologie en data bieden om eerlijke handel, duurzaamheid en gezondheid voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken.

 

Ruim 150 landen doen op 16 oktober weer mee om aandacht te trekken voor deze dag. Dit doen ze door verschillende evenementen en activiteiten te organiseren. Bij deze activiteiten wordt vaak veel gegeten maar ook juist stilgestaan bij de mensen en landen die minder te eten hebben. Vraagstukken over een eerlijke verdeling van voeding zetten aan tot nadenken.

 

 

diëtiste