Ruud voelt zich goed

 

“Mijn naam is Ruud en ik heb neuropathie. Bij nader onderzoek bleek ik Diabetes type 2 te hebben. Ik ben meteen gestart met suikervrij eten. Voor de neuropathie wil ik de suikerwaardes zo laag mogelijk hebben. De door de praktijkondersteuner van de huisarts geadviseerde Metformine deed niet zoveel. Dat was een reden om echt koolhydraatarm te gaan eten. Mijn vrouw schafte één van de boeken op dat gebied aan. Dat hielp erg goed, iets te goed, ik viel zoveel af dat ook mijn spieren minder werden.

Ik kreeg het advies samen met een diëtiste te gaan kijken of ik voldoende at en wat beter zou kunnen. Zodoende kwam ik bij Jorinde terecht. Ze bekeek wat ik nodig had en gaf me voorbeelden van menu’s en variatielijsten. Ik eet nu regelmatig volle Griekse yoghurt, Skyr, havermout, noten en koolhydraatarm brood met lekker beleg. Daarnaast neem ik ook veel groente met vlees of vis. Daardoor zakte mijn gewicht niet verder, maar het ging ook niet omhoog.

Daarom heb ik van haar bijvoeding voorgeschreven gekregen en ik merkte dat dit wel hielp om aan te komen en ik weer meer kracht kreeg. Ze bekeek steeds wat ik nog anders zou kunnen doen, gaf tips en diverse recepten, heel fijn! In de loop der tijd kon ik de bijvoeding gaan minderen zonder dat ik afviel. Ik hoop hiermee dan ook binnenkort te kunnen stoppen. Door de hulp van Jorinde ben ik op een goed gewicht en voel ik me weer een stuk beter.”

 

I.v.m. het coronavirus vinden veel consulten nog telefonisch plaats.
Geleidelijk zijn er weer meer consulten mogelijk op locatie.
U wordt daarover dan altijd door ons geïnformeerd.

Een afspraak op locatie is alleen mogelijk als onderstaande voor u van toepassing is:

- U heeft geen last van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
- U heeft de afgelopen 24 uur geen klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
- U heeft geen huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten.
- Er is geen corona vastgesteld bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen.