Noortje voelt zich fit

 

Onlangs was Noortje bij diëtiste Hanna op het spreekuur. Omdat ze zo vrolijk en enthousiast was en echt straalde heeft Hanna haar gevraagd om haar verhaal met jullie te delen, veel leesplezier!

 

 

Happy met goede voeding!!! Het kan!

 

“Ik ben Noortje, 48 jaar en heb sinds 4 jaar MS. Ik slik heel wat medicijnen en ben de laatste jaren flink wat kilo’s aangekomen. Via de huisarts ben ik terecht gekomen bij Hanna van diëtistenpraktijk de Voedietist.

Ik ben nu ruim een jaar onder begeleiding van haar en bezig om bewust op mijn voeding te letten. Juist omdat ik te weinig at en hierdoor belangrijke voedingsstoffen miste kwam ik aan. Het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd en ook echt zelf heb mogen ervaren, is dat voeding echt veel invloed heeft op hoe je je voelt! Ik vond mensen die veel met eten bezig zijn vaak maar een stel zeuren en had het idee dat het vaak tussen de oren zit.

Maar nee, ik besef me nu dat ik daar toch wel naast zat! Ik eet nu veel meer eiwitten, bijvoorbeeld door het gebruik van Skyr en eieren. Daarnaast heel veel groenten, gezonde vetten, ik drink veel water en let op met koolhydraten en vooral suikers.
Die laatste zijn echt de boosdoeners heb ik gemerkt!  Sinds ik anders eet ben ik echt fit geworden!! Ik sta totaal anders in het leven, ik slaap beter, ben energieker en zit lekkerder in mijn vel. Ik kan steeds meer variëren met eten en hoef er eigenlijk niet veel voor te doen. En weet je wat ook nog een hele leuke bijkomstigheid is… ik val nog af ook!!

Gezonde voeding is dus echt van belang voor iedereen! Kwaliteit van leven is zo belangrijk en dat begint bij goed zorgen voor jezelf. Want wat je in je mondje stopt… heeft zoveel invloed op hoe je je voelt!”