EetGeenDierenDag

Lang leve de dieren! Het is 4 oktober, beter bekend als dierendag. Stichting Wakker Dier heeft deze dag omgedoopt tot EetGeenDierenDag. Hoe kun je nou beter de dieren vieren dan door ze niet op te eten? Zeker als het alternatief zo aantrekkelijk is…

Kies voor een maaltijd met peulvruchten of kies een tempeh, tofu of andere vleesvervangers. Laat de vleeswaren staan, maar ga voor groentenspread, notenpasta, jam etc. Eet een handje noten tussendoor en ruim groente en fruit.

Zoek je nog inspiratie voor vanavond?

 

Gevulde courgette (voor 2 personen)

 

Ingrediënten

2 courgettes
1 ui
2 paprika’s
½ doosje champignons
2 el olie
peper en paprikapoeder
100 gram zachte geitenkaas
50 gram hazelnoten, grof gehakt
sla, tomaat, komkommer (als salade)

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgettes in de lengte door en hol ze uit. Snijd het vruchtvlees van de courgette (alleen het uitgeholde gedeelte) en de ui, champignons en paprika in stukjes. Verwarm de olie in een wok en bak de groente kort aan. Voeg wat peper en paprikapoeder toe voor de smaak. Leg de courgettes in een ovenschaal en vul ze met het groentemengsel. Verdeel hier de geitenkaas en noten over en bak het gerecht ca. 20 minuten in de oven. Serveer met de salade.