Fijne Kerst!

 

Het is bijna zo ver. Kerst! Veel mensen zijn al druk in de weer met de voorbereidingen. In de supermarkt worden winkelwagens al vol geladen met boodschappen voor het kerstdiner. Eten is namelijk leuk en lekker! Maar de aankleding van de tafel is net zo belangrijk. Een mooi gedekte tafel nodigt uit om aan te schuiven en het kan een positieve invloed hebben op de eetlust. De mensen die een verminderde eetlust hebben door bijvoorbeeld ziekte kunnen hier baat bij hebben. Ongemerkt wordt er meer gegeten dan wanneer de tafel niet aangekleed is. Wat mag dan niet ontbreken? Hieronder volgen enkele tips. Heb je ook behoefte aan inspiratie voor feestelijke gerechten? Lees dan zeker door tot het einde!

 

1. Een leuk tafelkleed of tafelloper.
Handig om de tafel schoon te houden wanneer er gemorst wordt en het geeft het gevoel alsof je in een restaurant zit.

 

2. Kaarsen
Kaarsen zorgen voor een warme sfeer, letterlijk en figuurlijk. Wil je het extra feestelijk maken? Dan kun je ook (zelfgemaakte) kerststukken op tafel zetten met waxinelichthouders. Let er wel goed op dat er geen brandbaar materiaal in de buurt van het kaarslicht komt in verband met brandgevaar.

 

3. Een waterkaraf
Wil je op je gewicht letten tijdens de feestdagen? Serveer water in een karaf. Het oogt mooi en als het al op tafel staat, dan ben je minder gauw geneigd om suikerhoudende dranken of alcohol te nemen. Voor wat extra smaak kun je er ook wat schijfjes citroen, sinaasappel en kaneelstokjes toevoegen. Het ziet er ook nog eens feestelijk uit.

 

4. Decoratie
Heb je speciaal servies in huis voor bepaalde gelegenheden? Haal ze vooral uit de kast! Voor de aankleding is het leuk om decoratie op elk bord of servet te leggen. Bijvoorbeeld een kleine kerstbal of een zelfgemaakt kerstkoekje.

 

5. Een goede maaltijd
Wat uiteraard niet mag ontbreken is een lekkere kerstmaaltijd. Heb je inspiratie nodig? Je kunt nu nog een gratis kerstfolder met heerlijke recepten bij jouw Voe-diëtist ophalen. Wil je het liever digitaal? Stuur dan een mailtje naar dietist@voedietist.nl

 

Het hele team van de Voedietist wenst jou..

Fijne feestdagen!