Dadelrepen met pure chocolade,

noten en kokos

In de winkel kun je allerlei soorten repen kopen, lekker makkelijk natuurlijk. Deze repen kun je ook heel goed zelf maken. 
Veel gezonder, minder suiker en geen e- nummers. Ze zijn net zo lekker of misschien zelfs wel lekkerder.

 

Ingrediënten:

  • 50 gram walnoten
  • 50 gram gedroogde vijgen
  • 50 gram dadels
  • 2 el geraspte kokos
  • 6 blokjes extra pure chocolade

 

Benodigdheden:

  • Staafmixer of foodprocessor

 

Bereidingswijze:

1. Doe de noten, vijgen, dadels en kokos in de mixer en maal deze fijn. 2. Druk het mengsel vervolgens goed aan in een lage bak. 3. Smelt de chocolade en giet deze over het mengsel. 4. Garneer met een klein beetje geraspte kokos en laat opstijven in de koelkast. 5. Snijdt vervolgens het blok in kleine stukjes en smullen maar!

Tip!
Voor iets zachtere chocolade kan er een klein scheutje melk of room worden toegevoegd, zodat deze gemakkelijker te snijden is.

 

Voedingswaarden

Dit is een recept voor 6 repen

Per reep bevat dit recept:
– 1,3 gr eiwit
– 42 koolhydraten
– 2,9 gr vet (verzadigd vet: 0,4 gr)
– 1,0 gr vezels