Lekker luchtig

met dit weer

Ingrediënten:

 

  • 800 gram courgetti OF 2-3 courgettes
  • 400 gram bladspinazie
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 flinke eetlepels Philadelphia light (naturel)
  • 3 theelepels groene pesto
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 300 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper

Benodigdheden:

 

  • wokpan of hapjespan

 

Bereidingswijze:

 

1. Start met het snipperen van de sjalotjes en snijd of pers de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Indien u geen kant en klare courgetti gebruikt zorg ervoor dat de courgettes in fijne lintjes gesneden zijn met behulp van een spiraalsnijder. 2. Rooster de pijnboompitten in een droge pan totdat ze licht beginnen te verkleuren en zet dan gelijk het vuur uit. Haal ze vervolgens uit de pan. 3. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de sjalotjes en de knoflook toe en bak deze glazig. 4. Bak vervolgens kort de courgetti mee en voeg na 2 minuten de spinazie toe. Bak deze rustig mee totdat deze geslonken is en voeg vervolgens ook de cherrytomaatjes en de oregano toe. 5. Bak dit even kort door waarin de Philadelphia en de groene pesto toegevoegd kan worden. Roer dit rustig door zodat de saus zich goed verdeeld over de groenten. 6. Verdeel het gerecht over de borden en verspreid de gerookte zalm hierover. 7. Maak af met de pijnboompitten en evt. wat peper naar smaak.

 

Voedingswaarden:
energie:  375 kcal
vet: 18 gram
(verzadigd vet: 3,5 gram)
koolhydraten: 17 gram
vezels: 6 gram
eiwitten: 29 gram
zout: 0 gram