Carnavalsrecept

 

Met carnaval is er vaak sprake van een snelle hap tussen alle festiviteiten door. En wat neemt men dan vaak het eerste? Ja wel, de zak met friet. Voor jullie vandaag een gezondere variant hierop met een heerlijke dipsaus om tussendoor wat meer verantwoord te kunnen snacken. Zeker om thuis toch een carnavalssfeer te kunnen creëren.

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 gram zoete aardappel
  • 200 gram courgette
  • 200 gram knolselderij
  • 200 gram wortelen
  • 3 eetlepels paprika poeder
  • olijfolie
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel halfvolle mayonaise
  • 1 theelepel truffel tapenade
  • 1 scheutje Worcestersaus
  • 1 klein scheutje citroensap

 

Benodigdheden

  • oven
  • bakpapier
  • mes
  • snijplank
  • dunschiller
  • schaal
  • bakplaat

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappel, wortelen en knolselderij.
  3. Snijd alle groenten in reepjes van ongeveer een 1-1,5 centimeter dik.
  4. Doe alle groenten in een platte schaal, sprenkel er olijfolie over heen en strooi er de paprika poeder over.
  5. Verspreid de groenten over de bakplaat en bak het 15 minuten gaar in de oven.
  6. Kijk na 15 minuten hoe het eruit ziet.
  7. Indien het goed gegaard is kan het eruit met name de courgette kan er waarschijnlijk al uit. De rest kun je nog 5-10 minuten laten zitten.
  8. Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de mayonaise en de truffel tapenade. Voeg er een paar druppels worcestersaus en citroensap aan toe en de dip is klaar.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 170 kcal

Vet: 8,5 gram

Waarvan verzadigd: 1,5 gram

Koolhydraten: 16 gram

Eiwit: 3 gram

Vezels: 5,5 gram

Zout: 0,4 gram

 

Dit recept is: vegetarisch, glutenvrij.