Brabantse worstenbroodjes

 

Het zuiden van Nederland (en wat gebied erboven) is zich aan het opmaken voor carnaval. Een paar dagen lang feest en gezelligheid, wat vaak ook gepaard gaat met een hapje en een drankje. Wat is er dan lekkerder dan een typisch Brabantse snack? Groot voordeel: Het is ook snel klaar te maken!

 

Ingrediënten

Voor 4 stuks

  • 2 velletjes bladerdeeg
  • 4 chipolataworstjes
  • 1 ei
  • eventueel wat sesamzaadjes ter garnering

 

 

Benodigdheden

  • oven
  • bakpapier
  • scherp mes
  • kwastje

 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien. Snijd deze vellen doormidden, zodat je 4 langwerpige vellen hebt.
  3. Verwijder het velletje van de chipolataworstjes met een scherp mes.
  4. Leg op ieder vel bladerdeeg een chipolataworstje en rol het bladerdeeg om de worst heen. Druk de randen goed dicht. Plaats de worstenbroodjes op bakpapier.
  5. Kluts een ei in een bakje en gebruik een kwastje om de bovenkant van de worstenbroodjes hiermee te bestrijken. Strooi er wat sesamzaadjes overheen voor garnering.
  6. Zet de broodjes voor 15 minuten in het midden van de warme oven. Serveer eventueel met wat curry. Heb je visite? Dan kan dit ook makkelijk als snack op tafel gezet worden, door na het rollen van het bladerdeeg de ‘broodjes’ in 3 stukken te snijden. Alaaf!

 

Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 379 kcal
Vet: 29,2 gram
waarvan verzadigd: 14 gram
Koolhydraten: 18,6 gram
Vezels: 1,8 gram
Eiwit: 23,9 gram
Zout: 1,4 gram

Dit recept kunnen we een guilty pleasure noemen. Het is niet specifiek voor een bepaald dieet, wel goed voor de kater.