Ook zo’n fan van de combinatie avocado en zalm? Probeer dan deze combi eens! De smaak van rivierkreeftjes combineert goed met het romige van de avocado. De zeekraal maakt het gerechtje echt af door de zoute smaak en lekkere bite. Heerlijk als amuse, klein voorgerecht of borrelhapje.
Ingrediënten
Voor 2 personen (voorgerecht) of 4 personen (amuse)
- 50 gram zeekraal
- 1,5 rijpe avocado’s
- 1 theelepel citroensap
- 1 eetlepel zure room
- 0,5 eetlepel extra vièrge olijfolie
- peper en zout
- 50 gram rivierkreeftjes
Benodigdheden
- snijplank
- mes
- pan
- vork
- amuseglaasjes
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook en blancheer de zeekraal 1 minuut in het kokende water. Giet de zeekraal en spoel af met koud water.
- Schil de avocado’s, verwijder de pit en prak de avocado tot een gladde crème. Meng met citroensap, zure room en een lepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de crème over de amuselepels/glaasjes en leg hier eerst wat zeekraal en dan de rivierkreeftjes op.
Tast toe!
Voedingswaarden (per persoon als voorgerecht):
Energie: 341 kcal
Vet: 31,2 gram
Waarvan verzadigd: 4,8 gram
Koolhydraten: 3,5 gram
Eiwit: 8,2 gram
Vezels: 6,5 gram
Zout: 0,3 gram
Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatarm, rijk aan goede vetten