Havermoutpap is makkelijk in te passen binnen een gluten- en lactosevrij dieet door wat kleine aanpassingen, namelijk het kiezen voor een glutenvrije havermout en een lactosevrije melk(vervanger). Door verschillende soorten toppings te gebruiken, valt er veel te variëren. Dit recept met sinaasappel, gedroogde vijgen, pecannoten en amandelmelk geeft een friszoete en wat kruidige smaak.
Ingrediënten
Voor 3 personen
- 120 gram havermout
- 600 ml ongezoete amandelmelk
- 6 gedroogde vijgen
- 3 sinaasappels
- 45 gram pecannoten
- kaneel
Benodigdheden
- steelpan
- mes
- snijplank
- kom
Bereidingswijze
- Doe de havermout met amandelmelk in een steelpan en verwarm dit tot het kookt.
- Snijd ondertussen de sinaasappel en gedroogde vijgen in stukjes.
- Doe de pap in een kom, en voeg het fruit en noten toe.
- Maak het gerecht af met een snufje kaneel.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per portie):
Energie: 449 kcal
Vet: 17,5 gram
Waarvan verzadigd: 2 gram
Eiwit: 9,9 gram
Koolhydraten: 57,3 gram
Vezels: 11,6 gram
Zout: 0,15 gram
Dit recept is: glutenvrij, vegetarisch, lactosevrij