Bijgerecht – zetmeel

 

Pommes duchesse

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 eidooier
  • 50 gram roomboter
  • zout en peper

 

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Kook de aardappelen in ca. 10 tot 15 minuten gaar en giet ze af.
  3. Verwarm ondertussen de oven op 190 graden. Pureer de aardappelen tot een gladde puree.
  4. Roer daarna de boter en eidooier door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Doe de puree in een spuitzak met kartel spuitmond.
  6. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spuit toefjes puree op de bakplaat.
  7. Bak de toefjes 25 minuten in de oven.

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 216 kcal

Vet: 11,4 gram (waarvan 7,1 gram verzadigd)

Koolhydraten: 35,4 gram

Vezels: 2,3 gram

Eiwit: 3,2 gram

 

 

Dit recept is: glutenvrij, vegetarisch

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.