Scholrolletjes met gerookte zalm
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 50 ml droge witte wijn
- 125 ml slagroom
- 50 gram roomboter (voor de saus)
- 1 citroen
- 30 gram verse peterselie
- 4 scholfilets
- 100 gram gerookte zalm
- 20 gram roomboter om in te bakken
- 2 takjes dille
Bereidingswijze
- Breng de wijn in een steelpannetje aan de kook. Voeg na 3 minuten de slagroom en boter toe. Laat dit 6 minuten inkoken.
- Halveer de citroen. Snijd de ene helft in schijfjes en pers de andere helft uit. Snijd de peterselie fijn.
- Snijd de scholfilets in de lengte doormidden, zodat er 2 smalle filets ontstaan.
- Bestrooi deze met peper en zout en leg op elke filet wat gerookte zalm. Rol de vis op en zet vast met een prikker.
- Verwarm de rest van de boter in een koekenpan en bak de visrolletjes op matig vuur in ca. 6-8 minuten mooi goudbruin.
- Draai ze regelmatig om.
- Breng ondertussen de saus op smaak met citroensap, dille, zout en peper.
- Verdeel de visrolletjes over 4 borden en schep de saus erover. Serveer met een schijfje citroen en wat verse peterselie.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 432 kcal
Vet: 30,2 gram (waarvan 16,9 gram verzadigd)
Koolhydraten: 2,4 gram
Vezels: 0,2 gram
Eiwit: 29,3 gram
Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatarm, eiwitrijk
Klik hier voor het vorige kerstrecept.