Hoofdgerecht – vis

 

Scholrolletjes met gerookte zalm

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 50 ml droge witte wijn
  • 125 ml slagroom
  • 50 gram roomboter (voor de saus)
  • 1 citroen
  • 30 gram verse peterselie
  • 4 scholfilets
  • 100 gram gerookte zalm
  • 20 gram roomboter om in te bakken
  • 2 takjes dille

 

Bereidingswijze

  1. Breng de wijn in een steelpannetje aan de kook. Voeg na 3 minuten de slagroom en boter toe. Laat dit 6 minuten inkoken.
  2. Halveer de citroen. Snijd de ene helft in schijfjes en pers de andere helft uit. Snijd de peterselie fijn.
  3. Snijd de scholfilets in de lengte doormidden, zodat er 2 smalle filets ontstaan.
  4. Bestrooi deze met peper en zout en leg op elke filet wat gerookte zalm. Rol de vis op en zet vast met een prikker.
  5. Verwarm de rest van de boter in een koekenpan en bak de visrolletjes op matig vuur in ca. 6-8 minuten mooi goudbruin.
  6. Draai ze regelmatig om.
  7. Breng ondertussen de saus op smaak met citroensap, dille, zout en peper.
  8. Verdeel de visrolletjes over 4 borden en schep de saus erover. Serveer met een schijfje citroen en wat verse peterselie.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 432 kcal

Vet: 30,2 gram (waarvan 16,9 gram verzadigd)

Koolhydraten: 2,4 gram

Vezels: 0,2 gram

Eiwit: 29,3 gram

 

 

Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatarm, eiwitrijk

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.