Dit vegetarische voorgerecht van diëtiste Suzanne is gezond en lekker fris van smaak. De wortel, appel, noten en feta geven ieder hun identieke smaak aan het gerecht, waardoor het een bijzonder lekkere combinatie van smaken wordt. Door de kaneel past het perfect bij de herfst.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 bospeen
- 2 appels
- 80 gram ongebrande notenmix (walnoten, pistachenoten en pecannoten)
- 400 gram feta kaas met kruiden en olie
- 2 theelepels peterseliekruiden
- 2 theelepels kaneel
- peper
- zout
Benodigdheden
- keukenmachine
- dunschiller
- snijplank
- mes
Bereidingswijze
- Schrap de bospeen en verwijder het klokhuis uit de appels.
- Snijd eventueel de bospeen en appel in kleinere stukken of doe ze geheel in de keukenmachine. Voeg de noten toe en hak alles fijn.
- Doe het mengsel in een schaal en voeg de kaneel en peterselie toe.
- Voeg daarna de feta kaas met kruiden en olie toe en maak het op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 286,8 kcal
Vet: 20,5 gram
Waarvan verzadigd: 7,5 gram
Koolhydraten: 10,8 gram
Eiwit: 13,1 gram
Vezels: 2,7 gram
Zout: 1,6 gram
Dit recept is: vegetarisch, glutenvrij, koolhydraatbeperkt