Yoghurtijs met sabayon

 

Een heerlijk nagerecht voor de warme zomeravond na de BBQ. Lekker fris door de yoghurt en het rode fruit! Romig door de sabayon. Dit recept is geschikt voor een calorierijk dieet.

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram volle yoghurt
  • 1 basilicumplantje
  • 400 gram rood fruit
  • 5 eidooiers
  • 100 ml zoete witte wijn
  • 50 gram suiker

 

Benodigdheden

  • kom
  • lepel
  • snijplank
  • snijmes
  • pan met een RVS kom die op de pan past
  • 4 schaaltjes
  • 4 kleine lepels en kleine vorken

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de basilicum fijn en meng deze in een kom samen met de yoghurt (en eventueel een klein beetje suiker).
  2. Zet de kom in de vriezer en roer deze elke 30 minuten. Dit heeft wel enkele uren nodig voordat het ijs is. Indien je een ijsmachine hebt, dan kan het mengsel ook hier in gedaan worden.
  3. Scheid de eieren. Verwarm een kom au bain marie en klop hierin, voor de sabayon, de eidooiers samen met de suiker luchtig totdat het mengsel lichtgeel is geworden.
  4. Voeg vervolgens de wijn langzaam toe en blijf kloppen tot het een dikke massa is.
  5. Verdeel het fruit over de bakjes.
  6. Schep in elk schaaltje een bolletje yoghurtijs en schenk hier een volle lepel sabayon overheen.
  7. Garneer met een blaadje basilicum.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 355 kcal
Vet: 20 gram
Waarvan verzadigd: 11,4 gram
Koolhydraten: 27 gram
Vezels: 1,1 gram
Eiwitten: 10,2 gram
Zout: 0,2 gram

 

Dit recept is: calorierijk, glutenvrij.