Vrolijk Pasen!

 

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van ongeveer 7 eieren per week het cholesterolgehalte niet verhoogt vergeleken met een consumptie van minder dan 1 ei per week. Ook zorgt het niet voor meer risico op hart- en vaatziekten of sterfte. Eet gerust elke dag een ei. Genoeg reden voor een nog lekker recept tijdens Pasen!

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • ½ courgette
  • 1 kleine ui
  • 1 tomaat
  • 1 kleine groene paprika
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • een handje verse oregano
  • versgemalen peper

 

Benodigdheden

  • een koekenpan
  • een kom
  • twee borden
  • vork

 

 

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon.
  2. Neem een halve courgette en snijd deze in dunne plakken
  3. Snijd de tomaat en paprika in kleine blokjes. Snipper daarna de ui.
  4. Roerbak de courgette, de paprika en de ui in de hete olie in een paar minuten bijna gaar.
  5. Voeg de tomaat toe.
  6. Klop de eieren los in de kom met een vork.
  7. Schenk de eieren over de groenten.
  8. Strooi peper en oregano over het gerecht.
  9. Zet het vuur laag en laat het gerecht langzaam gaar worden.
  10. Serveer het op een brood met een volkoren boterham of volkoren crackers (of glutenvrij indien nodig). Wil je het liever koolhydraatarm houden? Dan kun je de omelet ook zo eten.

Eet smakelijk en Vrolijk Pasen!

Tip: Ook in deze gekke tijden kun je het nog steeds gezellig maken tijdens Pasen. Organiseer een online Paasbrunch met vrienden of familie door middel van videobellen. Zo kunnen jullie op afstand als nog “samen” genieten van een lekkere maaltijd en gezellig bijpraten. 

 

 

Voedingswaarden (per portie)
Energie: 220 kcal
Vet: 15 gram
Waarvan verzadigd vet: 4 gram
Koolhydraten: 6 gram
Vezels: 3 gram
Eiwitten: 15 gram
Zout: 0,4 gram