Zin in een lekker tussendoortje? Maar je wilt ook letten op je gewicht? Dan zijn deze heerlijke kokosbollen met banaan en dadels een uitkomst! Deze bollen bevatten geen toegevoegde suikers en een stuk minder calorieën dan bijvoorbeeld kokosmakronen. Snel en gemakkelijk te maken.
Ingrediënten:
Voor circa 10 bollen
- 3 eiwitten (van middelgrote eieren)
- 1 kleine banaan (zo rijp mogelijk)
- 2 pitloze Medjoul dadels
- 150 gram kokosrasp
- snufje (natriumarm) zout
Benodigdheden:
- oven
- bakpapier
- bakplaat
- een kom
- snijplankje
- een mes
- staafmixer
- handmixer of standmixer
- spatel
- ijsschep
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Schil de banaan en breek het in stukken in een kom.
- Snijd de dadels fijn met een mes en voeg het toe in de kom.
- Pureer de banaan en dadels met een staafmixer tot een glad mengsel met een snufje zout.
- Klop met een mixer de eiwitten stijf totdat je de kom onderste boven kunt houden zonder dat het eruit loopt.
- Nu kun je het eiwitschuim voorzichtig door het kokosmengsel spatelen.
- Schep circa 10 bollen uit het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de kokosbollen voor circa 15 minuten in de oven tot goudbruin.
Ze zijn het lekkerst wanneer ze net uit de oven zijn. Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per bol):
Energie: 80,1 kcal
Vet: 6,0 gram
Waarvan verzadigd vet: 4,6 gram
Koolhydraten: 3,4 gram
Vezels: 2,3 gram
Eiwitten: 1,8 gram
Zout: 0,2 gram