Heerlijk met

seizoensfruit

Voor 4 personen

Ingrediënten:

 

  • 80 gram havermout (meel)
  • 1 kleine geraspte appel
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel koekkruiden
  • olie om in te vetten
  • 400 gram Griekse yoghurt
  • 16 aardbeien

 

Benodigdheden:

 

  • wafelijzer of wafelbakvorm

 

Bereidingswijze:

1. Maal de havermout tot fijn meel. 2. Rasp de appel en meng deze met het ei, het havermoutmeel, de melk, het bakpoeder en de koekkruiden zodat het een beslag wordt. 3. Verwarm vervolgens het wafelijzer en vet deze in met olie. U kunt ook een wafelbakvorm gebruiken. Dan kunt u de oven voorverwarmen op 175 graden. 4. Bak de wafels ca. 10 minuten in het wafelijzer of 15 minuten in de oven. 5. Laat de wafels afkoelen. 6. Serveer met een flinke schep Griekse yoghurt (ca. 100 gram p.p.) en wat aardbeien.

 

Voedingswaarden:

Per wafel

energie:  313 kcal
vet: 14,5 gram
(verzadigd vet: 8 gram)
koolhydraten: 30,4 gram
vezels: 3,8 gram
eiwitten: 12,5 gram
zout: 0,3 gram