Nadine Kieboom

 

Nadine Kieboom

 

 

 

 

Diëtist sinds: 2024, sindsdien ook werkzaam bij De Voedietist.

Werkzaam in de regio’s: Noord-Brabant (Breda, Prinsenbeek, Roosendaal) en Zuid-Holland (Middelharnis en Hellevoetsluis)

Specialismen: Plantaardig(er) voedingspatroon

 

 

Wat zijn je hobby’s?

Ik ben gek op wandelen en fietsen, soms op de racefiets. Als ik met vrienden afspreek dan doe ik dat vaak in combinatie met een wandeling. Als ik een dag veel stil heb gezeten, voel ik me onrustig en móet ik er even uit, of het nu regent of niet. Verder houd ik erg van uit eten gaan, een drankje in het café en concerten bezoeken, vaak in Antwerpen en Brussel. Ik luister namelijk graag naar Belgische bands.

 

 

Welke hulpvragen zie jij regelmatig op het spreekuur?

Ik zie veel mensen met (kans op) hart- en vaatziekten, (pre)diabetes type 2, maag-darmklachten en reuma. Maar ook veel mensen met ondergewicht en ondervoeding. Als ik aan mensen vertel dat ik diëtist ben, denken de meesten dat ik vooral help bij het afvallen. Logisch, en vaak is dat ook een van de hulpvragen, maar het werk is dus veel gevarieerder dan dat.

 

 

Wat is de reden dat jij diëtist bent geworden?

Ik heb me omgeschoold tot diëtist nadat ik zo’n 12 jaar in de journalistiek en communicatie heb gewerkt. Ook een heel mooi vak, wat ik trouwens nog steeds af en toe doe naast het werk als diëtist. Toch was de diëtetiek iets wat me al langere tijd interessant leek. In het verleden hebben verschillende diëtisten mij begeleid bij mijn lichamelijke klachten. En elke keer dacht ik: wat een gaaf beroep. Tijdens de lockdown in coronatijd had ik wat meer tijd om hierover na te denken en uiteindelijk besloot ik in september 2020 te starten met de vierjarige opleiding.

 

 

Wat is jouw favoriete gerecht?

Ik ben gek op de Aziatische keuken en met name op curry’s! Je kunt er eindeloos mee variëren en het is ideaal om je groenterestjes erin te verwerken. Ook vind ik curry’s een fijn gerecht om peulvruchten zoals linzen en kikkererwten in te verwerken, die bevatten lekker veel vezels, eiwitten en andere mooie voedingsstoffen.

 

 

Wat betekent voeding voor jou?

Als ik vergelijk met 10 jaar geleden, kijk ik nu met een andere blik naar voeding. Vroeger was ik vaak angstig omdat ik snel buikpijn had. Ik was vaak bang dat het ineens weer mis zou gaan. Eten was soms leuk en lekker, maar vaker nog iets wat me ziek maakte. Nu die klachten grotendeels voorbij zijn, kan eten echt weer een feestje zijn. Anderzijds ben ik een stuk bewuster van de impact van de productie van ons voedsel op onze wereld. Ook dat zorgt ervoor dat ik andere keuzes maak dan zo’n 10 jaar geleden.

 

 

Wat vind je belangrijk als diëtist?

Als diëtist zie je mensen met verschillende achtergronden. En daarmee dus ook verschillende opvattingen over voeding en gezondheid. Het is belangrijk om hierin mee te kunnen bewegen, om samen te komen tot een plan dat goed bij de cliënt past. Ik weet zeker dat dit voor de meeste diëtisten geldt, maar het is zo belangrijk dat iemand zijn nieuwe voedingspatroon (of breder: leefstijl) goed vol kan houden. Of het nu gaat om gezond eten, meer beweging of om ontspanning. Soms zijn daar hele kleine stapjes voor nodig, maar dat is prima.