Glutenvrij

 

Recept: Glutenvrije pannenkoeken

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆

Mag je geen gluten i.v.m. coeliakie? Zelf glutenvrije pannenkoeken maken is heel simpel!

 

Ingrediënten

Voor ca. 10 pannenkoeken

  • 150 gram glutenvrije havermeel
  • 250 ml halfvolle melk 
  • 2 middelgrote eieren
  • een klein snufje zout
  • optioneel: een theelepel kaneel
  • vloeibare margarine of zonnebloemolie
  • vers fruit als topping (bijvoorbeeld banaan, blauwe bessen, aardbeien, etc.)

 

Benodigdheden

  • mixkom
  • garde
  • koekenpan
  • spatel
  • soeplepel

 

Bereidingswijze

  1. Mix de ingrediënten in een kom met een garde tot een glas mengsel.
  2. Verhit de koekenpan met een scheutje olie of vloeibare margarine.
  3. Schenk een soeplepel van het beslag op de hete pan en bak de pannenkoeken goudbruin aan beide kanten.
  4. Herhaal dit tot het beslag op is.
  5. Serveer de pannenkoeken met vers fruit.

Eet smakelijk!

 

Dieetopties:

  • Kies voor lactosevrije melk of ongezoete plantaardige melk bij lactose-intolerantie en/of het FODMAP-dieet.
  • Bij het FODMAP-dieet kun je het beste de kaneel weglaten.
  • Liever geen ei? Gebruik dan maiszetmeel, bakpoeder of een geprakte banaan.

 

 

Voedingswaarden (per pannenkoek zonder topping):

Energie: 80 kcal

Vet: 2,4 gram

Waarvan verzadigd vet: 0,7 gram

Koolhydraten: 10,3 gram

Eiwit: 4 gram

Vezels: 1,1 gram