Recept: Glutenvrije pannenkoeken
Moeilijkheidsgraad: ★☆☆
Mag je geen gluten i.v.m. coeliakie? Zelf glutenvrije pannenkoeken maken is heel simpel!
Ingrediënten
Voor ca. 10 pannenkoeken
- 150 gram glutenvrije havermeel
- 250 ml halfvolle melk
- 2 middelgrote eieren
- een klein snufje zout
- optioneel: een theelepel kaneel
- vloeibare margarine of zonnebloemolie
- vers fruit als topping (bijvoorbeeld banaan, blauwe bessen, aardbeien, etc.)
Benodigdheden
- mixkom
- garde
- koekenpan
- spatel
- soeplepel
Bereidingswijze
- Mix de ingrediënten in een kom met een garde tot een glas mengsel.
- Verhit de koekenpan met een scheutje olie of vloeibare margarine.
- Schenk een soeplepel van het beslag op de hete pan en bak de pannenkoeken goudbruin aan beide kanten.
- Herhaal dit tot het beslag op is.
- Serveer de pannenkoeken met vers fruit.
Eet smakelijk!
Dieetopties:
- Kies voor lactosevrije melk of ongezoete plantaardige melk bij lactose-intolerantie en/of het FODMAP-dieet.
- Bij het FODMAP-dieet kun je het beste de kaneel weglaten.
- Liever geen ei? Gebruik dan maiszetmeel, bakpoeder of een geprakte banaan.
Voedingswaarden (per pannenkoek zonder topping):
Energie: 80 kcal
Vet: 2,4 gram
Waarvan verzadigd vet: 0,7 gram
Koolhydraten: 10,3 gram
Eiwit: 4 gram
Vezels: 1,1 gram