Lunchmaaltijd

 

Recept: Verse springrolls

Moeilijkheidsgraad: ★★☆

Dit is weer een lekkere en snelle lunchtip! Fris voor de warme zomerse dagen en je kan met de vulling eindeloos variëren. Net als met de saus waarmee je het eet. Hieronder lees je daar meer over.

 

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 6 rijstvellen
  • 150 gram mihoen (ongekookt gewicht)
  • een halve komkommer
  • 100 gram krulsla of botersla
  • 200 gram grote garnalen (voorgekookt)
  • verse munt
  • 300 gram wortel (julienne gesneden)
  • water

 

Benodigdheden

  • diep bord
  • snijplank
  • mes
  • plat bord
  • een kookpan
  • vergiet

 

Bereidingswijze

  1. Vul de pan met water en breng het aan de kook. Kook de mihoen volgens de verpakking en giet het af en spoel af met koud water.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in dunne reepjes. 
  3. Vul het diepe bord met een laagje lauwwarm water en leg daar een rijstvelpapier in. Zodra het al zacht begint te worden kun je de rijstvel op het platte bord leggen.
  4. Vul de rijstvel met de groenten, mihoen, de garnalen en verse munt. 
  5. Vouw de rijstvel dicht als een soort envelop; de onderste gedeelte over de ingrediënten en de zijkanten naar binnen gevouwen. Rol vervolgens de rijstrol strak dicht. Herhaal deze stappen totdat je 6 springrolls hebt.
  6. Maak vervolgens een van de onderstaande sauzen en tast toe!

 

Saus opties:

  • 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels zoete chilisaus, 1 theelepel sesamolie
  • zelfgemaakte pindasaus van 2 eetlepels 100% pindakaas, een scheutje water, een halve theelepel sojasaus, 1 theelepel ketjap en een sambal naar smaak
  • 2 eetlepels hoisinsaus, 1 theelepel sesamolie, 1 theelepel srirachasaus en fijngehakte knoflook

 

Voedingswaarden (per springroll zonder saus):

Energie: 103 kcal

Vet: 2 gram

Verzadigd vet: 0 gram

Koolhydraten: 15 gram

Eiwit: 6 gram

Vezels: 1 gram

 

Dit recept is: glutenvrij