Recept: Vegetarische quinoasalade
Moeilijkheidsgraad: ★☆☆
Wil je een voedzame en makkelijke lunch? Dan is deze quinoasalade een leuke om te proberen!
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 140 gram (ongekookt gewicht) quinoa
- 100 gram cherrytomaten
- 1 komkommer
- 100 gram fetakaas
- 10 zwarte olijven
- zwarte peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
Benodigdheden
- snijplank
- mes
- grote kom
- kleine kom
- kookpan
Bereidingswijze
- Breng een pan met heet water aan de kook en bereid de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de tomaat en komkommer in stukjes.
- Snijd de feta kaas in blokjes.
- Meng de olijfolie, balsamicoazijn en zwarte peper in het kleine kommetje
- Als de quinoa gaar is, laat het afkoelen. Zodra het afgekoeld is kun je alle ingrediënten met elkaar mengen en serveren.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 525 kcal
Vet: 26,7 gram
Waarvan verzadigd: 8,7 gram
Koolhydraten: 46,8 gram
Eiwit: 20,2 gram
Vezels: 7,2 gram
Dit recept is: vegetarisch