Recept: Avocado-yoghurtspread met zalm
Moeilijkheidsgraad: ★☆☆
Op het spreekuur horen wij regelmatig dat er behoefte is aan variatie voor gezond broodbeleg. Deze variant maak je zelf en is heel simpel! Wil je een vega variant? Laat de zalm weg, voeg eventueel fetakaas toe. Wil je een plantaardige versie? Gebruik dan plantaardige yoghurt en voeg fijngehakte ongezouten noten toe.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 150 gram Griekse yoghurt (0% vet)
- 90 gram avocado
- 120 gram gerookte zalm
- een halve zoete witte ui
- zwarte sesamzaad
- zwarte peper
Benodigdheden
- vork
- kom
- snijplank
- mes
Bereidingswijze
- Prak de avocado met een vork fijn in de kom en voeg de yoghurt toe. Mix dit goed door elkaar.
- Snijd de gerookte zalm in kleine stukken.
- Snipper de ui.
- Voeg alle componenten samen, breng op smaak met zwarte peper en de spread is klaar om geserveerd te worden! Lekker op een volkoren cracker of geroosterde volkorenbrood. Als topping kun je wat zwarte sesamzaad strooien. Elke portie kun je verdelen over 2 sneetjes brood of 3-4 volkoren crackers.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 257 kcal
Vet: 18 gram
Waarvan verzadigd vet: 3 gram
Koolhydraten: 3 gram
Eiwit: 21 gram
Vezels: 1 gram
Zout: 1,9 gram
Dit recept is: rijk aan gezonde vetzuren, eiwitrijk