Recept: Koolhydraatarme eierwrap
Moeilijkheidsgraad: ★☆☆
Lekker als ontbijt! Je kunt hier eindeloos lang mee variëren door bijvoorbeeld andere (overgebleven) groenten te gebruiken, om voedselverspilling tegen te gaan. Gebruik eventueel hamblokjes, fetakaas, gerookte zalm, andere soorten sla als vulling.
Ingrediënten
Voor 1 persoon
- 2 eieren
- 30 gram kastanjechampignons
- 25 gram spinazie
- een handje gesneden lente-ui
- 1 tomaat
- een eetlepel olijfolie
- zwarte peper
- zout
Benodigdheden
- koekenpan
- spatel
- kom
- garde
- snijplank
- mes
Bereidingswijze
- Snijd de tomaat in stukjes en champignon in plakjes.
- Klop de eieren met een garde in een kom.
- Zet de pan op het vuur met de olijfolie en laat de pan warm worden.
- Voeg de spinazie toe aan de pan en roerbak dit 2 minuten.
- Schenk de geklopte eieren over de spinazie en verdeel het over de gehele pan.
- Verdeel daarna meteen de andere ingrediënten over de omelet.
- Bak voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden:
Energie: 249 kcal
Vet: 18 gram
Waarvan verzadigd vet: 6 gram
Koolhydraten: 3 gram
Eiwit: 17 gram
Vezels: 2 gram
Zout: 0,4 gram
Dit recept is: koolhydraatarm