Soepmaaltijd

 

Recept: Griekse bonensoep (Fasolada)

Moeilijkheidsgraad: ★★☆

Nu het weer kouder is, maken veel mensen weer een grote pan met verse soep om warm te blijven. De bekende soepen zijn erwtensoep, groentesoep, kippensoep, champignonsoep, etc. Maar ken jij deze variant al?

 

Ingrediënten

  • 500 gram witte bonen uit blik
  • 1 gele ui
  • 300 gram wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • ½ blikje tomatenpuree
  • een rode peper
  • een halve theelepel rozemarijn
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 teentjes knoflook

 

Benodigdheden

  • soeppan
  • mes
  • snijplank
  • zeef

 

Bereidingswijze

  1. Spoel de witte bonen goed af onder de kraan in de zeef.
  2. Was de groentes en snijd de wortel in middelgrote stukken. Doe dit ook met de bleekselderij. De ui en knoflook mag gesneden worden naar voorkeur. De grote stukken zorgen ervoor dat de groentes niet te zacht worden tijdens het kookproces.
  3. Zet een soeppan op medium hoog vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Vervolgens kunnen de groentes in de pan, roerbak dit in de olie en laat het voor 20 minuten zo staan.
  4. Na de 20 minuten kan het halve blikje tomatenpuree worden toegevoegd. Meng de puree goed met de groentes. Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe.
  5. Voeg de rozemarijn toe.
  6. Doe de deksel op de pan en laat de soep langzaam koken voor zo’n anderhalf uur.
  7. Na het anderhalf uur mag de soep van het vuur af en kunt u het op smaak brengen met peper en zout.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per kom):

Energie: 196 Kcal

Vet: 2 gram

Verzadigd vet: 0 gram

Koolhydraten: 26 gram

Eiwitten: 12 gram

Vezels: 17 gram

Zout: 0,5 gram

 

Dit recept is: vegetarisch