Recept: AVG’tje met vis
Moeilijkheidsgraad: ★★☆
Eet jij het liefste AVG-maaltijden? Probeer het vlees eens per week te vervangen door vis. Hiermee krijg je gelijk de gezonde omega-3 vetzuren binnen, die goed zijn voor hart- en bloedvaten!
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 400 gram groene asperges
- 200 gram aardappels
- 2 stukken zalmfilet
- knoflook
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
- knoflookpoeder
- 1 citroen
- een halve theelepel gedroogde oregano
Benodigdheden
- oven
- ovenschaal
- pan
- lepel
- mes
- snijplank
Bereidingswijze
- Was de aardappels en snijd ze doormidden. Breng het op smaak met een snufje zout, zwarte peper en olijfolie.
- Leg de aardappels in de ovenschaal.
- Pak de zalmfilets en doe de oregano, peper en citroensap overheen.
- Doe de zalm samen met de aardappels in de oven voor 20 minuten op 200 graden Celsius.
- Snijd de uiteinden van de asperges af.
- Snijd de knoflook fijn en doe dit samen met wat olijfolie in een pan op medium hoog vuur. Zorg het liefst voor een pan met een wat groter oppervlak zodat alle asperges even gaar kunnen worden. Voeg daarna de asperges er ook bij.
- Draai en hussel de asperges om de zoveel tijd zodat ze allemaal gebakken worden. Na 12-15 minuten zijn de asperges zacht en zijn ze klaar om geserveerd te worden met de aardappels en zalm.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 422 Kcal
Vet: 24 gram
Verzadigd vet: 6 gram
Koolhydraten: 23 gram
Eiwitten: 28 gram
Vezels: 4 gram
Dit recept is: rijk aan goede vetten