Recept: Zelfgemaakte pesto
Moeilijkheidsgraad: ★☆☆
Ben je ook zo gek op pesto? Het is met van alles te combineren. Op een cracker, boterham, door de pasta, door een salade, door een zelfgemaakte dip. Je kunt er van alles mee doen. Zelf pesto maken is veel lekkerder dan kant-en-klaar kopen. Daarbij is het ook helemaal niet zo moeilijk. Wij vertellen je hoe het moet.
Ingrediënten
- 30 gram basilicum
- een handjevol pijnboompitten
- een handjevol geraspte Parmezaanse kaas
- extra vierge olijfolie
Benodigdheden
- snijplank
- vijzel
- keukenmachine
- potje met een goed sluitende deksel om de pesto in te bewaren
Bereidingswijze
- Verwijder de basilicumblaadjes van de stengels.
- Vermaal de pijnboompitten in de keukenmachine
- Voeg nu de basilicum, pijnboompitten en de Parmezaanse kaas bij elkaar in de vijzel. Voeg een klein beetje extra vierge olijfolie toe.
- Nu kan je beginnen met het fijnmalen. Als de pesto er “droog” uit ziet mag er wat extra olijfolie bij.
- Schep de pesto in een potje en bewaar het in de koelkast.
Geniet ervan!
Voedingswaarden (per 100 gram):
Energie: 327 Kcal
Vet: 30 gram
Verzadigd vet: 3 gram
Koolhydraten: 4 gram
Eiwitten: 3 gram
Vezels: 2 gram
Dit recept is: vegetarisch