Watermeloen

 

Deze week donderdag is het de Dag van de Watermeloen, een prachtig excuus om deze lekkere vrucht te eten! Natuurlijk is een watermeloen heerlijk om zo op te eten, maar misschien dat je van de week een keertje gaat barbecueën. Dit recept is lekker om uit te proberen als toetje na de maaltijd!

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • een ronde watermeloen
  • citroenijs (sorbet)
  • muntblaadjes

 

Benodigdheden

  • mes
  • snijplank
  • barbecue of grillplaat

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de watermeloen doormidden en snijd een plak van 2 á 2,5 cm.
  2. Snijd de plak vervolgens in vieren, zodat er driehoekjes ontstaan. De schil mag al weggesneden worden, maar die kan je ook nog laten zitten voor de sier.
  3. Leg de meloenstukken ongeveer 4 minuten op de grill/barbecue en draai ze dan om. Na nog eens 4 minuten kunnen ze ervan afgehaald worden.
  4. Laat de watermeloenstukken eerst even afkoelen en serveer ze dan op een bord. Garneer met de muntblaadjes en plaats een bolletje citroenijs ernaast.

 

Voedingswaarden (per persoon, afhankelijk van de grootte van de watermeloen):
Energie: 68 kcal
Vet: 0 gram
Waarvan verzadigd: 0 gram
Koolhydraten: 16 gram
Eiwit: 0,5 gram
Vezels: 0,5 gram