Recept: Groene smoothie
Moeilijkheidsgraad: ★☆☆
Dit is de favoriete smoothie van onze stagiair Thomas. Het bestaat voornamelijk uit jus d’orange en baby spinazie. Een tip bij de boodschappen voor dit recept: Als je jus d’orange of sinaasappelsap koopt in de supermarkt, neem bij voorkeur de verse variant die je laat persen met de machine. Op sommige verpakkingen van sinaasappelsap in de schappen staat namelijk “uit concentraat”. Dit betekent kort gezegd dat er minder vitaminen in het drankje zitten dan in bijvoorbeeld verse sinaasappelsap, en dat is natuurlijk erg jammer. Vaak bevatten die verpakkingen ook toegevoegde suiker. Met verse sinaasappelsap zit er in deze smoothie al bijna 1,5 keer de ADH voor vitamine C! Deze smoothie kan gewoon met de blender worden gemaakt, wat natuurlijk lekker makkelijk is.
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 400 ml sinaasappelsap
- een stuk gember van 1,5 cm
- 70 gram baby spinazie
- een halve citroen
Benodigdheden
- blender
- mes
- snijplank
- eetlepel
Bereidingswijze
- Schil de gember met de eetlepel en voeg het aan de blender met de sinaasappelsap en spinazie.
- Knijp de halve citroen uit in de blender, vang eventueel de pitjes op.
- Zet de blender aan en blijf blenden totdat er een soort smoothie achtige substantie verschijnt met een mooi groene kleur. Nu is de smoothie klaar om opgedronken te worden! Proost!
Voedingswaarden (per portie):
Energie: 109 kcal
Vet: 1 gram
Koolhydraten: 22 gram
Eiwit: 2 gram
Vezels: 2 gram
Vitamine C: 102 milligram (ADH: 75 milligram)
Variatietip: Voeg er (plantaardige) yoghurt of een avocado aan toe om de smoothie romiger te maken.
Dit recept is: rijk aan vitamine C