Recept: Gnocchi pesto
Moeilijkheidsgraad: ★☆☆
Gnocchi is een pastasoort gemaakt van aardappel die niet alleen bekend is, maar ook erg geliefd is in Italië. Het woord “gnocchi” betekent letterlijk vertaald “klonten”, wat wellicht niet zo aantrekkelijk klinkt. Maar wel heerlijk smaakt! Dit gerecht is vegetarisch. Voor de variatie kan er indien gewenst kipfilet of gerookte zalm toegevoegd worden.
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 gram gnocchi
800 gram spinazie
Parmezaanse kaas
4 eetlepels groene pesto
kastanje champignons
1 teentje knoflook
zwarte peper
- zout
olijfolie
Benodigdheden
grote pan
medium pan
kleine pan
schaal
zeef
rasp
Bereidingswijze
- Voeg olijfolie in een medium pan.
- Snijd het teentje knoflook in kleine plakjes en voeg deze vervolgens toe in de pan. Snijd de champignons in stukjes en voeg het toe aan de pan.
- Voeg de spinazie toe aan de pan op medium hoog vuur en roerbak tot het geslonken is. Zodra dit is gebeurd kan de pan met ingrediënten van het vuur af.
- Zet op laag vuur een pan met de pesto. Houd de pan op het vuur voor een paar minuten zodat de pesto wat zachter kan worden.
Zet een grote pan met water op en breng deze aan de kook. Zodra het water kookt kan de gnocchi erin.
Kook de gnocchi totdat ze naar boven komen drijven. Zodra dit gebeurd kan er een timer voor 1 minuut worden gezet. Na deze minuut is de gnocchi gaar en kan de pan van het vuur af.
- Meng de gnocchi met de saus en tast toe!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 485 Kcal
Vet: 23 gram
Waarvan verzadigd: 5 gram
Koolhydraten: 46 gram
Eiwit: 20 gram
Vezels: 7 gram
Dit recept is: vegetarisch