Een supermakkelijk ontbijt dat heerlijk smaakt en net iets extra’s heeft, dat is hangop. En wist je dat je hangop ook veganistisch kan maken? Hiervoor gebruik je gewoon een plantaardige yoghurt, bijvoorbeeld sojayoghurt.
Voor de hangop pak je een schone theedoek, een vergiet en een schaal. Net als bij de standaard hangop, doe je bij de veganistische hangop het vergiet in een schaal. Leg de theedoek opengevouwen in het vergiet en giet hier de yoghurt in. Zet dit in de koelkast en laat dit ongeveer 8 uur staan, langer mag ook, hoe langer je wacht, hoe dikker het wordt. Als je dit ’s avonds doet, heb je dus de volgende dag een heerlijke hangop die op je wacht. Lekker met wat granola of muesli en fruit naar keuze, of je kan het volgende recept volgen.
Ingrediënten
- 250 gram plantaardige yoghurt (voor de hangop)
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels agavesiroop
- handje grof gehakte walnoten
- kaneel
Benodigdheden
- theedoek (voor de hangop)
- vergiet (voor de hangop)
- schaal (voor de hangop)
- koelkast (voor de hangop)
- koekenpan
- spatel
- mes
- snijplank
Bereidingswijze
- Bereid de hangop zoals hierboven al beschreven staat.
- Schil de sinaasappel dik, zodat het wit helemaal weg is. Snij de sinaasappel in dikke plakken.
- Bestrijk de plakken met agavesiroop en leg in de koekenpan. Bak de sinaasappel voor ongeveer 3 minuten en draai regelmatig om.
- Bestrooi de sinaasappel met kaneel en snij in kleinere stukken.
- Roer de sinaasappel door de hangop samen met de grof gehakte walnoten.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 438 kcal
Vet: 24,1 gram
Waarvan verzadigd: 2,7 gram
Koolhydraten: 37,1 gram
Eiwit: 15 gram
Vezels: 6,3 gram
Dit recept is: veganistisch