Deze week is het 11 november, de dag met de meeste ééntjes en daarom de dag die speciaal in het teken staat van vrijgezellen. Vandaag een recept voor één persoon om deze mooie dag te vieren! Dat scheelt ook meteen een heleboel rekenen.
Ingrediënten
- 1 paprika
- 1 vleestomaat
- 100 gram pittige shoarmareepjes
- 50 gram mais
- 2 eieren
- geraspte kaas
- zwarte peper en zout
- bieslook
- peterselie
Benodigdheden
- mes
- snijplank
- oven
- ovenschaal
- koekenpan
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de bovenkant van de tomaat en hol de tomaat uit, houd de tomateninhoud apart.
- Bestrijk een ovenschaal met olie en leg de twee paprikahelften en de tomaat daarin, als ze niet goed blijven liggen, kan er met wat aluminiumfolie een bakje omheen gevouwen worden, zodat het niet omvalt.
- Bak de shoarmareepjes in een koekenpan.
- Neem ongeveer een derde van de shoarmareepjes en meng dit met de mais, vul hier vervolgens de tomaat mee.
- Neem de overige twee derde van de shoarmareepjes en meng dit met de tomateninhoud.
- Vul hier vervolgens de twee paprikahelften mee.
- Breek boven beide paprikahelften een ei open, laat dit er langzaam in lopen, niet te snel, want dan zakt het niet goed en loopt het meteen over.
- Strooi over de gevulde paprika en tomaat wat peper, zout, bieslook en peterselie naar smaak.
- Strooi tot slot nog wat geraspte kaas over de gevulde lekkernijen en zet ze gedurende 20 minuten in de oven.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 506 kcal
Vet: 27,6 gram
Waarvan verzadigd: 10,5 gram
Koolhydraten: 13,8 gram
Eiwit: 48,3 gram
Vezels: 4,4 gram
Tip: vervang de shoarmareepjes door een blikje linzen om het gerecht vegetarisch te maken.