In mei hadden diëtisten Hanna en Wendy deelgenomen aan een leuke kookworkshop van Alpro. Wellicht heb je dat op ons Instagram voorbij zien komen. Bij de workshop zijn een aantal plantaardige gerechten gemaakt. De recepten zullen wij ook met jullie delen. Vandaag delen we het recept van een zelfgemaakte spread. Lekker voor op brood of een toastje!
Ingrediënten
Voor 5-6 porties
- 400 gram kikkererwten uit blik
- 1 wortel
- 2 kleine stengels selderij
- 1 theelepel kerriepoeder
- 5 eetlepels plantaardige ongezoete yoghurt
- 2 eetlepels verse kruiden (dille, bieslook, munt)
- een halve citroen
- zwarte peper en eventueel zout
Benodigdheden
- zeef
- keukenmachine
- rasp
- snijplank
- mes
- vork
Bereidingswijze
- Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel ze af tot het water helder wordt.
- Doe de kikkerwrten in een kom en voeg ze toe aan de keukenmachine.
- Maak de wortel schoon en rasp het. Maak de selderijstengels schoon en snijd ze in fijne blokjes.
- Voeg de wortel en selderij aan de kikkererwten en meng dit tot een smeuïg mengsel in de keukenmachine.
- Voeg vervolgens de kerriepoeder, plantaardige yoghurt, kruiden, citroensap en meng dit goed.
- Breng het op smaak met zwarte peper en eventueel zout.