Vegan tuna melt

 

Deze vegan lunchrecept is van diëtiste Vera. Een geroosterde boterham met “tonijn”. In dit recept maken we gebruik van een blikje veganistische “tonijn”. Voor de liefhebbers van vis, die plantaardig willen eten.

 

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 1 blikje Seasogood Visvrije tonijn naturel
  • 3 dik gesneden volkoren boterhammen (bijvoorbeeld zelf snijden van een heel brood) of 2 voorgesneden volkoren boterhammen (2 p.p,)
  • 1 tomaat
  • ½ ui
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 100 gram plantaardige geraspte kaas
  • 1 eetlepel vegan mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels ketchup
  • 10 olijven zonder pit
  • gemengde sla (circa 150 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels vegan azijn

 

Benodigdheden

  • oven of grill(pan)
  • bakplaat
  • bakpapier
  • mes
  • snijplank
  • eet- en theelepels

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.
  2. Snijd de tomaat in blokjes, snipper de halve ui fijn en snijd de olijven in ringetjes.
  3. Doe dit in een mengkom samen met de kappertjes, sambal oelek, mayonaise, ketchup en mosterd.
  4. Voeg de “tonijn” toe aan de kom en meng alles goed met een lepel.
  5. Maak ondertussen de vinaigrette van olijfolie en de azijn.
  6. Beleg de boterhammen met de tonijnsalade en strooi de “kaas” erover.
  7. Als de oven enigszins op temperatuur is dan kunnen de belegde boterhammen op een met bakpapier beklede bakplaat erin.
  8. Meng ondertussen de sla met de vinaigrette.
  9. Als de “kaas” mooi gesmolten is dan kunnen de boterhammen eruit (circa 10 – 15 minuten). Serveer een mooie dot aangemaakte sla op het bord en leg de tuna melt erbij.

Tast toe!

Tip: Glutenvrij dieet? Vervang het brood dan voor glutenvrij brood. Je kunt ook koolhydraatarm brood nemen als je wilt letten op je gewicht en/of bloedsuikerspiegel.

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 380,6 kcal
Vet: 5 gram
Verzadigd vet: 0,3 gram
Koolhydraten: 36,8 gram
Vezels: 9,6 gram
Eiwitten: 15,3 gram
Zout: 2,5 gram

 

Dit recept is: veganistisch, eiwitrijk