Halloween

 

Dit recept van diëtiste Daphne staat in het teken van Halloween. Leuk voor een themafeest of als traktatie! Het is simpel om te maken en ook erg leuk om met je (klein)kinderen te doen.

 

Ingrediënten

Voor 4 personen (1 stokje p.p.)

  • 1 banaan
  • 4 satéprikkers
  • 40 gram pure chocolade

 

Benodigdheden

  • mesje
  • snijplank
  • een pan
  • een kom (voor au bain marie)
  • eetlepel
  • bakpapier

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de bananen in de breedte en in de lengte door, zodat je 4 stukjes per banaan krijgt.
  2. Rijg elk stukje op een satéprikker en ze op een met bakpapier bekleed snijplank.
  3. Laat de pure chocolade au bain marie smelten.
  4. Dip een satéprikker in de gesmolten chocolade en zet bovenaan op de bananen twee stipjes. Dit worden de oogjes.
  5. Dip een lepel in de gesmolten chocolade en ga met een zigzag-patroon over de bananen heen. Ga vanaf de oogjes naar beneden.
  6. Laat de banaanspookjes op het bakpapier afkoelen, eventueel in de koelkast om het proces te versnellen.

 

Voedingswaarden (per stuk):

Energie: 94 kcal

Vet: 3,5 gram

Waarvan verzadigd: 2 gram

Eiwit: 1,1gram

Koolhydraten: 11,2 gram

Vezels: 1,3 gram

Zout: 0 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, veganistisch