Pompoensoep

 

Met dit herfstige weer is het niets lekkerder dan een bord met warme zelfgemaakte soep. Soep uit een zak of blik bevat veel toegevoegde suikers en/of zout. Wanneer je de soep zelf maakt, kun je zelf bepalen wat er in gaat en is het daardoor een stuk gezonder. Probeer deze pittige pompoensoep van diëtiste Iris eens uit!

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • olijfolie
  • rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Spaanse peper
  • 1 blokje gember van 1 bij 1 cm
  • 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken (of meer indien gewenst)
  • 1 rode paprika
  • 1 flespompoen
  • 250 gram (winter)peen
  • 1 blokje natriumarm bouillon
  • 500 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • zwarte peper
  • pompoenpitten

 

Benodigdheden

  • mes
  • snijplank
  • soeppan
  • koekenpan
  • staafmixer

 

Bereidingswijze

  1. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit daarin de rode ui, knoflook, Spaanse peper en gesneden gember aan.
  2. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, samen met 1 eetlepel paprikapoeder en 1 tl chilivlokken.
  3. Snijd de rode paprika, flespompoen en peen in stukken en bak dit mee.
  4. Verkruimel het blokje bouillon en voeg vervolgens 500 ml water en 200 ml kokosmelk toe.
  5. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  6. Mix met een staafmixer het geheel tot een gladde puree.
  7. Serveer in een kom of diep bord met wat pompoenpitten als garnering.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 282,5 kcal

Vet: 15 gram

Waarvan verzadigd: 9,9 gram

Eiwit: 8,3 gram

Koolhydraten: 18,2 gram

Vezels: 8,1 gram

Zout: 1,7 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, veganistisch, vegetarisch, natriumbeperkt