Pompoentaart

 

Wil je eens wat origineels serveren op een verjaardag? Probeer deze pompoentaart eens uit. Het recept bevat minder toegevoegde suikers dan bijvoorbeeld een appeltaart.

 

Ingrediënten

Voor 12 personen 

  • 1 fles pompoen van ongeveer 800-900 gram
  • 100 gram margarine
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram tarwebloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel kaneel

 

Benodigdheden

  • pan
  • mes
  • schilmesje
  • snijplank
  • kom
  • houtlepel
  • ovenschaal

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 Celsius.
  2. Schil en ontpit de pompoen en snij de pompoen in blokjes.
  3. Kook de pompoen zacht. Maak de pompoen fijn en voeg de margarine toe.
  4. Roer de eieren, suiker , bakpoeder, kaneel en tarwebloem samen tot een gladde beslag. Roer alles bij de gare pompoen.
  5. Schep in een ingevette ovenschaal en bak de taart voor 45 minuten tot goudbruin.

Geniet ervan!

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 161,5 kcal
Vet: 7,6 gram
Koolhydraten: 20,3 gram
Vezels: 1 gram
Eiwitten: 2,5 gram

 

Dit recept is: vegetarisch