Voor de liefste moeder

 

Het is weer bijna tijd voor moederdag. Een mooie dag om je vrouw, moeder, oma, tante of welke vrouw dan ook even in het zonnetje te zetten. En daar past dit vrolijke, gezonde taartje vol met vitamines heel goed bij!

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 grote sinaasappel
  • verschillend seizoensfruit naar smaak (bijv. 1 perzik, kiwi, banaan, blauwe bes)
  • 1 tak munt
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (0%)

 

Benodigdheden

  • sinaasappelpers
  • grote kom
  • 1 snijplank
  • schilmesje

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de sinaasappel door het midden. Pers de sinaasappel uit en bewaar het sap in een glas. Zorg dat al het vruchtvlees uit de sinaasappel is, zodat het een soort van kommetje is.

  2. Was het fruit en snijd het in kleine stukken. Meng dit door elkaar in een kom. Voeg hier het sap van de sinaasappel aan toe en meng het geheel.

  3. Schep het fruitmengsel in de sinaasappelbakjes. Doe op beide bakjes een eetlepel Griekse yoghurt.

  4. Hak de blaadjes van het munt fijn en strooi dit over de sinaasappelbakjes heen. 

Fijne moederdag!

 

 

Voedingswaarden (per portie):

Energie: 105 kcal
Vet: 0,8 gram
Waarvan verzadigd: 0,1 gram
Koolhydraten: 19 gram
Vezels: 3,8 gram
Eiwitten: 2,7 gram
Zout: 0 gram

 

Dit recept is: vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij is mogelijk met plantaardige yoghurt.