Wist je dat..

 

Eten is lekker en leuk! Daar zal je het vast mee eens zijn. We kunnen vaak nog veel leren over voeding. In deze blog deel ik een aantal leuke feiten over voeding. Goed om te onthouden voor op verjaardagen en feestjes!

 

Wist je dat …..

 

1. De kiwi oorspronkelijk uit China kwam.
Daar werd het de Chinese kruisbes genoemd. In het begin van de 20e eeuw kwam de vrucht terecht in Nieuw-Zeeland, waar het werd vernoemd naar de vogelsoort.

 

2. Een ui kan helpen bij een verstopte neus wanneer je verkouden bent.
Wanneer je tijdens het slapen moeite hebt met ademen door de neus, dan kun je een ui doormidden of in vieren snijden. Leg een stukje ui op een schaaltje naast het bed. Door de geur en oliën die vrijkomen, zal je verstopte neus minder worden.

 

3. De gaatjes in de crackers een functie hebben tijdens het afbakken.
Ze zorgen ervoor dat de crackers niet breken.

 

4. Een watermeloen meer suiker bevat dan een suiker- of galiameloen.
De naam watermeloen is erg misleidend. Er zit uiteraard veel water in de meloen, maar veel mensen vergeten dat er ook veel suiker in zit. In een schijf watermeloen zit circa 6 klontjes suiker, in een schijf galiameloen circa 1,5 klontje.

 

5. Er aan vliegtuigmaaltijden extra zout wordt toegevoegd.
In de lucht ruik en proef je minder, wat komt door de verandering in de luchtdruk en luchtvochtigheid. Om de maaltijden wat smaak te geven, wordt er bij de bereiding rijkelijk met zout en smaakmakers gestrooid. Na een lange vlucht kun je onder andere door het extra zout vocht vasthouden. Vandaar de opgezwollen voeten.

 

6. De durian in Zuidoost-Azië een geliefde vrucht is onder veel mensen.
Het wordt genoemd als de koning van de vruchten. De vrucht kenmerkt zich aan de stekelige buitenkant en de sterke geur. De durian is hierdoor zelfs verboden in openbare ruimtes zoals hotels en openbaar vervoer.

 

7. Zuurkool helemaal niet uit Nederland komt.
De zuurkoolstamppot is een geliefde winterse korst onder veel Nederlanders, maar van oudsher is de zuurkool zelf ontdekt door een Mongools ruitervolk. Zuurkool is eigenlijk gefermenteerde witte kool, wat ook in andere landen wordt gegeten. In Duitsland hebben ze de sauerkraut en in Zuid-Korea de kimchi.

 

 

diëtiste

I.v.m. het coronavirus zullen vanaf 17 maart alle consulten tot nader order alleen telefonisch plaatsvinden.

U wordt door ons gebeld op het moment van uw afspraak.

Kom dus niet naar de locatie.

Wilt u uw afspraak afzeggen, geef dat dan aan op het moment dat u wordt gebeld.