Ilona Neuteboom

 

Ons team bestaat uit een groot aantal diëtisten en het team blijft groeien. Hartstikke gezellig natuurlijk! Maar het wordt eens tijd dat wij ons voorstellen aan jullie. Beter laat dan nooit, toch? Dit doen we door maandelijks een diëtist kort te interviewen met leuke leefstijlgerelateerde vragen. Zo kom je meer te weten over jouw Voe-diëtist. Vandaag geven we het woord aan Ilona Neuteboom.

 

Wat zit er in je lunchtrommel?

Wat ik meestal mee neem zijn belegde volkoren boterhammen. Hier doe ik kaas of vleeswaren op. Een enkele keer pindakaas. Daarnaast heb ik een bakje met rauwkost (tomaat, komkommer, paprika). Soms maak ik een goed gevulde salade in plaats van de boterhammen. Overal waar ik heen ga neem ik een fles water mee. Als het even kan neem ik tussendoor een portie kwark of een glas melk en een stuk fruit.”

 

Wat is jouw guilty pleasure?

Ik vind pastagerechten, Griekse gerechten en toetjes heerlijk! En op zijn tijd een Magnum ijsje. Ik kies dan wel altijd bewust voor de kleine variant.”

 

Welk product heb je altijd op voorraad in huis?

Standaard op mijn boodschappenlijst staan de basisproducten die ik en mijn gezin altijd gebruiken. Bijvoorbeeld volkorenbrood (en andere volkoren producten), melk, eieren, Griekse yoghurt, thee en verschillende soorten groenten en fruit. Ik probeer eenmaal per week boodschappen te doen en uiteraard wordt er ook wel eens wat lekkers in huis gehaald, maar niet te vaak!”

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“Ik vind het heerlijk om stukken te wandelen en te fietsen. Het liefst met mijn dochtertje en vriend. Dit geeft mij tijd om te kunnen ontspannen. Sporten vind ik erg fijn om te doen en ik heb dan ook veel verschillende sporten beoefend in mijn leven. Momenteel doe ik bijna dagelijks thuis een aantal kracht en balans oefeningen. Daarnaast probeer ik regelmatig buiten te hardlopen. Mijn kat en konijn zijn ook erg belangrijk voor mij.”

 

Wat vind je belangrijk als diëtist?

Tijdens de begeleiding vind ik het belangrijk dat de cliënt zich op zijn/haar gemak voelt. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de voedingsadviezen passen bij de cliënt. Het is dan ook nodig om goed te luisteren. Ik vind het leuk en een uitdaging om cliënten te motiveren. Samen met hem/haar wil ik voor een volwaardige voeding zorgen. Voeding is de basis.”

 

Ben je benieuwd wie de volgende diëtist zal zijn? Volg ons op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven! Heb je het vorige interview gemist? Klik hier om het te lezen.

 

 

I.v.m. het coronavirus graag aandacht voor het volgende:

Veel consulten vinden weer plaats op locatie.
Een afspraak op locatie is alleen mogelijk als onderstaande voor u van toepassing is:

- U heeft geen last van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
- U heeft de afgelopen 24 uur geen klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
- U heeft geen huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten.
- Er is geen corona vastgesteld bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen.

Indien u i.v.m. bovenstaande niet op uw afspraak kunt verschijnen, zal het consult telefonisch plaatsvinden.